IKEA art event collection 2021

Cu scopul de a democratiza arta si de a o face accesibila si disponibila pentru toata lumea, IKEA prezinta colectia Art Event 2021, cu piese de Daniel Arsham, Sabine Marcelis, Humans since 1982, Gelchop si Stefan Marx. Colectia, care transforma piesele de arta in obiecte functionale de zi cu zi, va fi disponibila la nivel global la magazinele IKEA si online din aprilie 2021.

Sundazed-Interiors-IKEA-Art-Event-Collection-2011-1.jpeg

In 2015, IKEA a lansat colectia art event IKEA - o colaborare intre gigantul suedez si artisti din intreaga lume. Scopul proiectului este sa celebreze diferite expresii de arta prin diferite genuri si mestesuguri. Pentru cea de-a sasea editie, colectia art event IKEA a invitat artisti din medii si nationalitati diferite.

„Alegem sa lucram cu diferiti artisti din intreaga lume pentru a reflecta diversitatea artei si a designului”, a declarat Henrik Most, Creative Head pentru evenimentul de arta IKEA. „Vrem sa aratam ca a fi artist sau a fi designer nu inseamna ca trebuie sa ramai intr-o singura cutie, poti lucra in diferite domenii si ca aceasta noua miscare a avut un impact profund atat in ​​design cat si in scenele de arta de astazi . '

Colectia consta din 10 obiecte de mobilier de casa care contesta perspectiva obiectelor de zi cu zi, aducand tribut creativitatii de zi cu zi; piese de iluminat pentru perete de Sabine Marcelis, un ceas de perete de Daniel Arsham, o lampa de masa si o torta de Gelchop, o vaza si o patura de Stefan Marx si decoratiuni de perete de catre Humans since 1982.

Sabine Marcelis a creat o serie de aplice de perete ce se bazeaza pe interactiunea dintre lumina si culoare, cu o stralucire si cromatica calda.

Daniel Arsham a creat Falling Clock (Ceasul Zburator), o piesa de arta din 2011, cu un ceas de perete cu aspect basic care dispare in perete si face referire la preocuparea artistului cu tema timpului. Pentru Ikea, el a revizuit designul cu ceasul infasurat in materialul rigid aparent in miscare. „Cred ca pozitia artistului ar trebui sa fie neutra, asa ca vad lucrarile ca fiind provocatoare pentru un spectator care isi poate face propriile presupuneri cu privire la aceasta”, spune el.

Colectivul japonez Gelchop si-a gasit inspiratia in Ikea, recreand formele familiare ale cheii Allen (Inbus) a companiei (necesare pentru a construi orice mobilier Ikea) intr-o pereche de lampi si lanterne. „Inspiratia noastra vine din momente “aha ” de zi cu zi”, spun artistii. „Un instrument mic, nesemnificativ, este aruncat in aer intr-un articol mai mare care capata un nou sens.”

Patura - Stefan Marx

Patura - Stefan Marx

Artistul vizual german Stefan Marx a contribuit cu o patura si o vaza la colectie, avand cu semnatura sa cu motive mazgalite care scriu mesajele „I’m so so so sorrryyyy” si „I wait here for your forever as long as it takes”.

Humans since 1982 au recreat o cutie clasica de insecte, dar au inlocuit fluturii traditionali cu drone miniaturale. „Formele iconice ale dronelor ne fascineaza”, explica artistii. „Dronele declanseaza multe sentimente, conversatii si discutii care pot conecta oamenii.”

„Fiecare articol din aceasta colectie are o functie practica si, in acelasi timp, este un obiect de arta. Ideea traditionala ca arta de inalta calitate si designul, nu isi au locul impreauna in cultura de masa pur si simplu nu mai este relevanta. Cele doua merg fantastic impreuna - acolo se intampla magia ”, a concluzionat Henrik Most.

Surse: Design Boom, Wallpaper

Adina

Bringing sunshine, one design project at a time ☀️

Previous
Previous

Monday Moodboard: Ep 4

Next
Next

Apartamentul roz din Cape Town