Ilse Crawford
Ca o scurtă introducere în articol și ca să ofer și puțin context, Ilse Crawford a fost fară să vrea cea care m-a făcut să revin la Designul de Interior și îi voi mulțumi pe aceasta cale (asta dacă cumva va da din greșeală peste acest articol). Fix după ce am schimbat jobul din Fashion cu cel din IT, cred că în sinea mea plângeam în pumni, iar drept alinare pentru 2-3 zile m-am pierdut în documentarul Abstract de pe Netflix, un documentar pe care îl recomand oricărui iubitor de design, este extrem de inspirațional, pentru mine clar a fost. Un episod din seria Abstract este dedicat Designului de interior iar ca persoana cheie este Ilse Crawford. Ilse Crawford este designer de interior la studioul ei din Londra StudioIlse, fost Redactor Șef pentru Elle Decoration, fost studio manager la Donna Karen, profesor la universitatea din Eindhoven și un model pentru mine și mulți alți designeri.
A început să muncească de la 13 ani pentru că a vrut să fie independentă. A studiat istoria și istoria arhitecturii, urmând apoi să fie studio manger pentru Donna Karen. În 1989, îi s-a propus să lanseze Elle Decoration, prima revistă de design de interior contemporan. Ocazie acceptată, timp în care a prezentatat interioare din toată lumea, ce au atins audientă globală și care au format o educație în design. A decis să renunțe la colaborarea cu Elle Decoration și să își murdărească mâinile pentru a face ceva al ei. Astfel a apărut prima carte Sensual Home - în care analizează simțurile și cum ar trebui să experimentam lumea. Urmată de primele proiecte și fondarea STUDIO ILSE în 2001.
Nu are un stil semnătură ci mai degrabă un sentiment semnătură, reușește să creeze o emoție foarte înrădăcitată cu locul pe care îl crează.
Cumva destul de natural în meseria de designer de interior vine nevoia de a crea obiecte de mobilier sau de decor, iar în cazul lui Ilse am câteva exemple care mi-au plăcut în mod deosebit.
Este o masă informală, “a more lovely thing”, suficient de îngustă pentru a avea o conversație iar forma să ovală face posibilă așezarea mai multor persoane și de a îi aduce mai aproape. Este o masă la care poți mânca, bea, lucra și juca.
COLECȚIA SINNERLING PENTRU IKEA
Producția în masă a fost un mijloc de a aduce valoare emoțională sistemului IKEA, folosindu-se de design pentru a face lucrurile mai bune, iar oamenii să îl iubească. Iar in Romania poti gasi doar lustra Sinnerling.
0 WASTE, SUSTENABIL, PREȚ COMPETITIV
Pe final vă las cuvintele de înțelepciune cu care eu am rămas.
WORDS OF WINSDOM
1. Să facem normalul special
2. Să punem oamenii pe primul loc
3. Să lăsăm lumea un loc mai bun