Sundazed Crush: Moustache

Nu stiu daca e doar un simplu crush, s-ar putea sa se fi dezvoltat in ceva mai serios. Am dat peste obiectele de design Moustache anul trecut, obiecte pe care le-am folosit si in proiectul de absolvire si pe care le urmaresc si mi le doresc in viitoare proiecte. Astazi m-am gandit sa va povestesc un pic despre ei si despre obiectele mele preferate.

Din aprilie 2009, Mustache, o editura franceza in domeniul articolelor si mobilierului contemporan, sub impulsul lui Stéphane Arriubergé si Massimiliano iorio, creeaza legaturi stranse intr-o retea de complicitate si cunostinte de specialitate in domeniile proiectarii.

Participant activ la scrierea actuala a istoriei articolelor fabricate, Mustache propune o colectie care exploreaza noi abordari ale productiei si consumului. Articolele si piesele sale de mobilier isi implica utilizatorii in propria lor istorie contemporana. Conform constrangerilor pietei legate de cererea tot mai insistenta de noutati si experiente de pe piata, Mustache prefera sa construiasca o lume interna pe termen lung, cu o valoare culturala ridicata. Inradacinata in istoria artelor si tehnicilor, filosofia Moustache combina designul si modelul in prezent: productia atenta si responsabila raspunde cautarilor sale de forme noi, estetice, functionale si relevante.

Mustache este inconjurat de designeri pentru care este esential sa se impartaseasca convingerile si punctele de vedere. François Azambourg, Big-Game, Sébastien Cordoléani, Jean-Baptiste Fastrez, Benjamin Graindorge, Constance Guisset, Bertjan Pot, Dylan Martorell, Ionna Vautrin și Inga Sempé alcatuiesc unicitatea acestei comunitati. Rezultatul unui dialog bine gandit intre tehnica, identitate puternica si utilizare contemporana, fiecare articol cu ​​disparitatile sale formeaza contururile aceleiasi familii.

Moustache este atasat valorii de patrimoniu a articolelor, dovezilor unei societati, evolutiilor si utilizarilor sale. Ofera sa isi impartaseasca sufletul, ideile si valorile. Mediul pe care il dezvaluie conform unei linii editoriale iluminate, un catalog de obiecte care leaga unele cu altele in conformitate cu principiile simplitatii si accesibilitatii. Simbol distinctiv si remarcabil, Mustache publica o colectie cu un caracter care, astazi, isi impune prezenta in mediul de design.

Obiectele produse de Moustache au fost integrate in colectii de muzee precum MoMa, Museum of Modern Art de New-York, le FNAC, Fond National d'Art contemporain, centre national des arts plastiques, Paris la défense, Le Musée des Arts Décoratifs de Paris, Le MAKK, Muzeul de Arte Decorative din Köln, Museum für Gestaltung de Zurich.

Imi e destul sa aleg doar 3 obiecte preferate, insa Bold Chair, Zodiac Mirror si Touch coffee table cred sunt un trio perfect.

BOLD Chair //BIG GAME

Compus din doua parti tubulare din metal incorporate una in cealalta, scaunul Bold este o versiune actualizata a traditiei unui scaun indoit din otel tubular. Umflata cu o spuma subtire de poliuretan, linia trasata de Bold joaca cu succes rolul piciorului, al scaunului si al spatarului si ii confera un nivel uimitor de confort. Cu o singură lovitura, in maniera lui Osvaldo Cavandoli Linea si ingrosat similar cu fontul care devine indraznet, scaunul Bold reuseste sa elimine scaunul si spatarul. Acoperit cu un strat textil detasabil, scaunul Bold isi poate schimba culoarea. Colectii: MoMA, Muzeul de Arta Moderna, New-York. Musée des Arts Décoratifs, Paris

Elric Petit, Grégoire Jeanmonod si Augustin Scott de Martinville s-au întalnit la ECAL si au fondat studioul de design Big-Game. Bazandu-se pe credo-ul „din confruntare nascut progresul”, pentru colectiile lor au creat teme neasteptate, amestecand lumea intr-un mod dezinhibat. Astazi, faptul ca rezultatele acestor eforturi sunt publicate reflecta realismul si atentia pe care membrii Big-Game o aduc proceselor industriale.

Touch coffee table// Dimitri Bähler

Touch este o noua colectie de mese care se joaca cu diferite variatii de volume, modele, texturi si culori. Intotdeauna aproape de o abstractizare esentiala, aceste mese pot fi combinate impreuna in multe moduri diferite pentru a forma ocazional mese de cafea mari. Concepute datorita ultimelor programe de modelare 3D, mesele Touch sunt produse una cate una, urmand o metoda ancestrala.

Dimitri Bähler locuieste si lucreaza in Biel, Elvetia. Dupa studiile sale la ECAL (Universitatea de Arte și Design din Lausanne) si DAE (Design Academy Eindhoven), Dimitri si-a deschis studioul în 2014. Finalist al Design Parade 8 în 2013 in Hyères, nominalizat de doua ori pentru Swiss Design Awards (2014 și 2015), a participat la diferite rezidente din intreaga lume, inclusiv EKWC, centrul european pentru ceramica, Olanda, Hors Pistes Ouagadougou, Burkina Faso, Laboratorul Ishinomaki, Japonia si a regizat diferite ateliere precum Boisbuchet „Rethink the Modular ”2015, Villa Noailles 2015 și ISDAT 2016. Versatila, opera sa este adesea spontana, radicala dar poetica, întotdeauna legata de o cercetare aplicata substantiala. De la obiecte produse in masa la piese unice prin instalari, context, proces de productie si utilizarea obiectului influenteaza în mod deosebit munca sa.

Zodiac// Jean-Baptiste Fastrez

Oglinda Zodiac de Jean-Baptiste Fastrez se joaca cu suprafata oglinzii pentru a completa „carnatii” din care este facuta.

Aparent umflat si realizat din ceramica ultra lucioasa pentru a reaminti de barca gonflabila, cadrul oglinzii Zodiac arata plin datorita unei imagini oglinda simetrica.

Nascut in 1984, Jean-Baptiste Fastrez traieste si lucreaza la Paris. A castigat Marele Premiu al Juriului 2011 al Design Parade 6 la Villa Noailles (Hyères, Franța). Din 2011, si-a infiintat propriul studio de design la Paris. Partenerii sai sunt producatorul danez de textile Kvadrat, Galerie Lafayettes din Paris, Sèvres / Cité de la céramique, centrul de cercetare a sticlei Cirva din Marsilia, marca franceza Moustache si galeria de design din Paris si Londra, Galerie kreo. Lucrarile sale au fost prezentate la VIA din Paris, la Mudac din Lausanne, la Grand Hornu din Belgia ai la Muzeul de Arta din Seul. Unele dintre lucrarile sale sunt, de asemenea, incluse in colectia permanenta a Vila Noailles din Hyeres, Cnap si Centre Pompidou din Paris.

Sursa: Moustache

Adina

Bringing sunshine, one design project at a time ☀️

Previous
Previous

Monday Moodboard: Woman’s special

Next
Next

Cei 15 castigatori ai premiilor Building of the Year